Sorbet gruszkowy
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Wolny dzień Chucka (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 5
Przygotowanie:
Składniki:4 szklanki soku z gruszek (1l)
1 szklanka cukru (250 ml)
8 dojrzałych gruszek, przekrojonych na pół
sok i skórka starta z 1 cytryny
do podania:
kandyzowany imbir, posiekany
świeża bazylia, pokrojona w długie paseczki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w dużym rondlu. Gotujemy 15 minut, aż gruszki będą miękkie przy nakłuciu widelcem. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Sok gotujemy kolejne 15 minut, aż zredukuje się o połowę i zgęstnieje. Powstały syrop i gruszki miksujemy w blenderze. Przecieramy do miski przez drobne sito. Wstawiamy do zamrażalnika. Po godzinie wyjmujemy i ubijamy na kremową konsystencję. Wstawiamy do zamrażalnika. Powtarzamy ubijanie co godzinę, aż sorbet będzie miał gładką konsystencję (w sumie około 4 razy). Podanie: przybieramy imbirem i bazylią. Uwaga: sorbet możemy przygotować w maszynie do lodów zgodnie z instrukcja producenta.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Andrzej  Andrzejczak
 Andrzej  Andrzejczak 
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         Jola Słoma
 Jola Słoma 
                         Si King
 Si King 
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                        