Sos cytrusowy
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 0,45 l soku ze świeżych pomarańczy
- 0,30 l soku ze świeżych grejpfrutów
- 100-150 g cukru
- skórki cytrusowe pokrojone w paseczki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Wyciśnięty sok z pomarańczy i grejpfrutów przecedzić dokładnie pozbawiając resztek miąższu. Czysty sok gotować na średnim ogniu, aż zredukuje się do połowy. Dodać cukier i ponownie redukować, aż sos dobrze zgęstnieje. Na koniec dodać sparzone skórki cytrusowe i jeszcze przez chwilę gotować razem.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Adam Chrząstowski
 Adam Chrząstowski 
  
                     
                         
                         Ainsley Harriott
 Ainsley Harriott 
                         Laura Calder
 Laura Calder 
                         Annabel  Langbein
 Annabel  Langbein 
                         
                         
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         
                         
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka