Chutney z czosnku, czerwonej chili i pomidorów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2½ dużej czerwonej papryczki chili, bez pestek i poćwiartowanej
- 6 dużych ząbków czosnku, obranych i przekrojonych na pół
- 3 średnie pomidory, pokrojone w ćwiartki
- sól
- ½ łyżeczki kurkumy
- 3 łyżki oleju roślinnego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego w proszku
- ½ małej czerwonej papryki, opieczonej i bez skórki
- szczypta cukru, opcjonalnie, jeśli pomidory są trochę kwaśne
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksuj pomidory, czosnek, pieprz i chili na gładką pastę.
Rozgrzej olej w małym rondelku. Dodaj sól, kurkumę i pomieszaj. Dodaj zmiksowane składniki i zagotuj. Przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż mieszanka puści olejki, około 15-20 minut. Dopraw do smaku.
Rozgrzej olej w małym rondelku. Dodaj sól, kurkumę i pomieszaj. Dodaj zmiksowane składniki i zagotuj. Przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż mieszanka puści olejki, około 15-20 minut. Dopraw do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia indyjska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W