Cytrynowe magdalenki

Cytrynowe magdalenki
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Natłuścić foremkę do magdalenek i wstawić do zamrażalnika. Rozgrzać piekarnik do 200°.
przesiać razem mąkę i proszek do pieczenia. Roztopić masło i wmieszać do niego cukier i miód. Rozbełtać lekko jajka i wlać pomału do masy maślanej. Wmieszać mąkę i wyrobić na rzadkie ciasto. Wlać je do foremki i piec, aż ciastka wyrosną, staną się złociste na krawędziach i wypieczone, przez 10 - 12 min.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA