Słone ciastka serowe

Słone ciastka serowe
Oceń przepis:
55 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 100 g mąki
  • 100 g zimnego masła
  • 100 g parmezanu
  • pieprz
  • skórka cytrynowa
  • gruboziarnista sól
  • 1 jajko

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ser zetrzeć na drobnej tarce, masło posiekać. Wymieszać z mąką ser, masło, pieprz i otartą skórkę cytrynową. Ciasto szybko wyrobić. Uformować wałek, zawinąć w folię spożywczą, schłodzić. Pokroić w plasterki. Plastry ciasta ułożyć na blasze na pergaminie. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem, posypać gruboziarnistą solą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C ok. 10 minut aż się delikatnie zrumienią.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA