Zrazy po wielkopolsku z surówką z czerwonej kapusty

Zrazy po wielkopolsku z surówką z czerwonej kapusty
Oceń przepis:
53 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso oczyścić z błon i pokrój poprzecznie do włókien na możliwie duże plastry grubości ok. 1 cm. Następnie rozbij mięso tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Słoninę i cebulę pokrój drobno w kostkę.
Na każdy plaster mięsa nałóż cienką warstwę pokrojonej słoniny, posiekaną cebulę i rozkruszony drobno chleb. Plastry zwiń ciasno w ruloniki i zesznuruj nitką.
W rondlu na maśle z odrobiną oleju obsmaż zarazy ze wszystkich stron. Następnie podlej je rosołem i duś pod przykryciem na małym płomieniu. Co jakiś czas zrazy podlewaj rosołem. Zrazy duś do miękkości.
Przygotuj surówkę. Kapustę poszatkuj i przełóż do miski. Posól ją i wygnieć ręką. Następnie dodaj do niej posiekaną cebulę, ogórka kiszonego, łyżkę musztardy. Surówkę skrop octem winnym i olejem. Na końcu dopraw pieprzem i solą.
Podawaj zrazy z surówką. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA