Surówka coleslaw z cukinią

Surówka coleslaw z cukinią
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • 1 średnia marchewka
  • obrana
  • 1½ łyżeczki soli
  • 3 dymki
  • posiekane ukośnie
  • 2 łyżeczki drobno otartej skórki z cytryny i/lub 2 łyżeczki posiekanej melisy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • drobno posiekany
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zetrzyj grubo cukinie i marchewkę lub poszatkuj je w słupki. Posól warzywa i odstaw na 30 minut. Odciśnij z warzyw nadmiar cieczy, połącz je z pozostałymi składnikami, doprawiając do smaku. Wstaw do lodówki do chwili podania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA