Wędzone węgorze
Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
 - Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc.4)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania z ryb
 
Przygotowanie:
                        
                        Przygotuj węgorza do wędzenia. Jeśli nie mieści się w całości w wędzarni - możesz przekroić każdego z nich na pół. Nie odcinaj im głów - mają dużo smaku! Natrzyj rybę solą w środku i na wierzchu. Nie usuwaj też tłuszczu - zabezpieczy mięso przed wyschnięciem w trakcie wędzenia. Zostaw węgorze w wędzarni na około pół godziny w temperaturze 80°C. Wyjmij i poczekaj aż wystygną. Przy pomocy ostrego noża zdejmij skórę i wytnij kilka filetów. Podawaj na grzankach z sokiem z cytryny, odrobiną chrzanu i pieprzu.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania z ryb
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W