Ziemniaki z kawiorem
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni Święta (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia rosyjska
Składniki:
- 2 garście malutkich ziemniaków
- 4 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki płynnego miodu
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- kawior
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki w skórkach dobrze wyszorować. Wymieszać z miodem, sosem sojowym, oliwą i przyprawami. Wstawić do gorącego piekarnika (180 stopni C) i piec, aż ziemniaki będą miękkie. W trakcie pieczenia potrząsnąć blachą, by ziemniaki równo obtaczały się sosem.
Upieczone ziemniaki przekroić na pół i lekko wydrążyć środek. Do powstałej miseczki nakładać kawior, ewentualnie kwaśną śmietanę i kawior. Podawać z wódką.
Upieczone ziemniaki przekroić na pół i lekko wydrążyć środek. Do powstałej miseczki nakładać kawior, ewentualnie kwaśną śmietanę i kawior. Podawać z wódką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W