Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

seria poradnikowa, Polska, 2014, 16 x 26


Czwarta odsłona jednego z najbardziej ulubionych programów widzów kuchni+. Tomek Jakubiak wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Odwiedza różne miejsca w kraju a w swojej kuchni inspiruje się napotkanymi produktami.

Widzowie wraz z prowadzącym udadzą się w podróż w poszukiwaniu smaków - tych mocno zakorzenionych w naszej kulturze kulinarnej, lecz nieco zapomnianych czy niedocenionych. Tomek Jakubiak na nowo odkryje i zainspiruje się smakołykami z różnych miejsc w Polsce, a zebrane inspiracje będą dla niego doskonałym preludium kulinarnych kreacji. "Jakubiak lokalnie 4" to autorska produkcja kuchni+ prowadzona przez Tomasza Jakubiaka. Program podąża za światowymi trendami sztuki kulinarnej. Poszukiwanie lokalnych składników i potraw, które od lat produkuje się i przyrządza w zależności od sezonu, jest obecnie popularne wśród najwybitniejszych szefów kuchni.

W nowej serii Tomek sprawdzi jak powstają polskie wędliny długodojrzewające i sękacze, pokaże co można zrobić z jagnięciny lub brokułów. Dowie się także dlaczego polskie pomidory są najlepsze. Tomasz Jakubiak to kucharz i dziennikarz kulinarny. Gospodarz popularnego programu "Jakubiak w sezonie" w telewizji kuchnia+. Gotowaniem zafascynowany od najmłodszych lat. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA