Bulion na pieczonym kurczaku

Bulion na pieczonym kurczaku
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.48)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • kilka marchewek
  • pokrojonych na kawałki
  • kilka łodyg selera naciowego
  • pokrojonego na kawałki
  • cebula
  • 4 liście laurowe
  • 2 gałązki świeżego tymianku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Upiecz skrzydełka, aż będą złociste. Włóż skrzydełka do dużego garnka, wlej trochę wody na blachę, na której piekły się skrzydełka i mieszaj, aż mięsne resztki odejdą od dna. Przelej do garnka, dodaj warzywa i zioła, zalej zimną wodą i gotuj przez 2 godziny na wolnym ogniu. Odcedź bulion.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA