Cantuccini domowej roboty

Cantuccini domowej roboty
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Na stolnicę wysyp mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, jajka oraz żółtko i wyrób ciasto. Dodaj migdały i wymieszaj dokładnie.
Ciasto uformuj w bagietki i wyłóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Ułóż je w odległości od siebie, gdyż ciasto w piekarniku będzie rosnąć.
Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C. Po wyjęciu z piekarnika pokrój ciasto na ukośne kawałki. Kiedy cantuccini wystygną, stwardnieją.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA