Caponata Italiana
Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
 - Przyjęcie u Rocco
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania wegetariańskie
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia włoska
 - Ilość osób:
 - 4
 
Przygotowanie:
Składniki:
95 g cukinii
95 g dyni
95 g czerwonej papryki
95 g oberżyny
60 g zielonych oliwek
60 g białej cebuli
60 ml sosu pomidorowego
30 g bazylii
oliwa
olej rzepakowy (do smażenia)
sól i pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
Pokrój cebulę, smaż na dużej patelni na oliwie, dorzuć część bazylii. Pokrój w kostkę wszystkie warzywa (poza oberżyną), dorzuć na patelnię. Usmaż oberżyny oddzielnie na oleju rzepakowym, dodaj sos pomidory i smaż przez 6-7 minut. Warzywa powinny być chrupkie w środku, kiedy dodasz do nich resztę bazylii i oberżyny. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj w temperaturze pokojowej.
Rada: Caponatę lepiej przygotować wcześniej, aby nabrała aromatu.
© 2012 Fabrizio Carro
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W