Filet z łososia w chrzanowym sosie

Filet z łososia w chrzanowym sosie
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.20

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Łososia pokrój na steki, przypraw i lekko obsmaż. Przełóż do naczynia do zapiekania, wysmarowanego tłuszczem. W rondlu rozpuść masło, a w nim rozprowadź mąkę. Zagotuj, dodaj sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zdejmij z ognia i mieszając rozprowadź zasmażkę mlekiem. Gdy dokładnie wszystko się połączy ponownie zagotuj mieszając i dodaj odciśnięty chrzan i sok z cytryny. Powstały sos nałóż na steki z łososia. Całość obłóż różyczkami brokułu i posyp posiekanym jajkiem, wymieszanym z natką pietruszki. Piecz w piekarniku o temperaturze 190 stopni C przez 15-20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA