Chlebek bananowy z kremem z awokado

Chlebek bananowy z kremem z awokado
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Sugarlady Agata Stankiewicz

Seria kulinarna:
Słodka jak Sugar 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo

Składniki:

  • Składniki:
  • 90 g masła roślinnego
  • 330 g dojrzałych bananów
  • 2 jajka
  • 75 g napoju roślinnego
  • 80 g ksylitolu
  • 230 g mąki bezglutenowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • łyżka soku z cytryny
Krem:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 30 g kakao
  • 100 g daktyli wcześniej zalanych wrzątkiem
  • 45 g pasty z orzechów laskowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce rozgnieć banany widelcem. Dodaj do nich rozpuszczone, ale przestudzone masło, jajka, napój roślinny i ksylitol. Dodaj sok z cytryny.

W osobnej misce połącz suche składniki i dodaj je do mokrych składników. Dokładnie wymieszaj aby pozbyć się grudek. Masę przelej do keksówki o wymiarach 25x11cm wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 50 minut w 170 stopniach C do suchego patyczka.

Wszystkie składniki na krem wrzuć do malaksera i zblenduj na gładką masę. Chlebek zajadaj z kremem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA