Chlebek bananowy z kremem z awokado

Oceń przepis:
Przygotował:
Sugarlady Agata Stankiewicz
- Seria kulinarna:
- Słodka jak Sugar 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
Składniki:
- Składniki:
- 90 g masła roślinnego
- 330 g dojrzałych bananów
- 2 jajka
- 75 g napoju roślinnego
- 80 g ksylitolu
- 230 g mąki bezglutenowej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżka soku z cytryny
Krem:
- 1 dojrzałe awokado
- 30 g kakao
- 100 g daktyli wcześniej zalanych wrzątkiem
- 45 g pasty z orzechów laskowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce rozgnieć banany widelcem. Dodaj do nich rozpuszczone, ale przestudzone masło, jajka, napój roślinny i ksylitol. Dodaj sok z cytryny.
W osobnej misce połącz suche składniki i dodaj je do mokrych składników. Dokładnie wymieszaj aby pozbyć się grudek. Masę przelej do keksówki o wymiarach 25x11cm wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 50 minut w 170 stopniach C do suchego patyczka.
Wszystkie składniki na krem wrzuć do malaksera i zblenduj na gładką masę. Chlebek zajadaj z kremem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W