Czekolada z orzechami i kandyzowanym imbirem

Czekolada z orzechami i kandyzowanym imbirem
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj orzechy i imbir. Masę wylej na papier i wstaw do lodówki – niech stwardnieje. Podaj gościom całą czekoladową tablicę na desce. Pozwól im odnaleźć przyjemność w łamaniu tabliczki czekolady domowej roboty!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA