Czekolada z orzechami i kandyzowanym imbirem

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 180 g czekolady słodko – gorzkiej
- 1/2 szklanki orzechów makadamia lub prażonych orzechów laskowych
- 1/4 szklanki kandyzowanego imbiru
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj orzechy i imbir. Masę wylej na papier i wstaw do lodówki – niech stwardnieje. Podaj gościom całą czekoladową tablicę na desce. Pozwól im odnaleźć przyjemność w łamaniu tabliczki czekolady domowej roboty!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W