Domowe babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego

Domowe babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.77)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej. Używając kuchennego pędzla (lub normalnego nowego pędzelka) wysmarować papierowe foremki grubą warstwą czekolady, włożyć do blachy do pieczenia muffinów. Wstawić formę do lodówki, aż czekolada stwardnieje. Zmiksować masło orzechowe, serek, cukier i ekstrakt waniliowy na gładką masę. Nakładać łyżką do wysmarowanych czekoladą foremek. Wierzch zalać pozostałą stopioną czekoladą, zwrócić uwagę, aby nadzienie było szczelnie pokryte czekoladą. Z powrotem wstawić do lodówki, poczekać aż czekoladowy wierzch stwardnieje. Przed podaniem wyjąć z papierowych foremek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA