Domowe babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.77)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 225 g gorzkiej czekolady (o zawartości kakao 70%)
- 110 g masła orzechowego
- 110 g kremowego serka
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 4 papierowe lub z folii aluminiowej foremki do babeczek lub muffinów
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej. Używając kuchennego pędzla (lub normalnego nowego pędzelka) wysmarować papierowe foremki grubą warstwą czekolady, włożyć do blachy do pieczenia muffinów. Wstawić formę do lodówki, aż czekolada stwardnieje. Zmiksować masło orzechowe, serek, cukier i ekstrakt waniliowy na gładką masę. Nakładać łyżką do wysmarowanych czekoladą foremek. Wierzch zalać pozostałą stopioną czekoladą, zwrócić uwagę, aby nadzienie było szczelnie pokryte czekoladą. Z powrotem wstawić do lodówki, poczekać aż czekoladowy wierzch stwardnieje. Przed podaniem wyjąć z papierowych foremek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W