Duszone golenie jagnięce

Duszone golenie jagnięce
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.75)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Na średnio dużym ogniu rozgrzać duży rondel o grubym dnie, wlać olej. Kiedy zacznie dymić, włożyć golenie i obsmażyć na złoto z każdej strony. Zdjąć mięso na talerz. Zlać nadmiar tłuszczu, włożyć golenie z powrotem do garnka. Dodać marchew, seler naciowy, cebulę, cydr, rodzynki, cynamon, listki laurowe i jabłka. Doprawić solą i pieprzem. Szczelnie przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie (będzie prawie odchodzić od kości). 15 minut przed końcem gotowania dodać łodygę selera, marchew i jabłko pokrojone w plasterki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA