Figi nadziewane pistacjami

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 8 niewielkich fig lub morel
- 2 łyżki miękkiego niesolonego masła
- 2 łyżki cukru
- ćwierć miarki pokrojonych pistacji
- 2 łyżki mąki
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzać grill piekarnika. Naciąć figi na krzyż do 3/4 wysokości. Zmieszać masło z cukrem, pistacjami i mąką, schłodzić przez godzinę. Uformować z nadzienia tyle kuleczek, ile mamy fig i powkładać je w nacięcia. Grillować przez 8 – 10 min, aż masa stanie się złocista, a figi gorące. Podawać z bitą śmietaną lub z crème fraîche.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W