Galuszki z kozim twarogiem i Bursztynem

Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Składniki:
- ok. 30 dag mąki
- 3 jajka
- ok. 50 ml wody
- sól
- pół cebuli
- 1 łyżka masła
- 10 dag koziego twarogu
- 5 dag Bursztyna
- świeżo zmielona gałka muszkatołowa
- pieprz
- szczypiorek
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Z podanych składników wyrobić gładkie, twarde ciasto, twardsze niż na kluski kładzione. Kłaść na osolony wrzątek przy pomocy sitka do robienia galuszek. Po wypłynięciu odcedzić, przelać na sicie zimną wodą. Na patelni stopić masło i zrumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać galuszki, przesmażyć, doprawić gałką i kozim twarogiem. Na koniec posypać tartym bursztynem, przemieszać i podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W