Halibut z nasionami kopru włoskiego z sosem z czosnku i anchois

Halibut z nasionami kopru włoskiego z sosem z czosnku i anchois
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 750 ml oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • całe
  • 1 łyżka nasion kopru włoskiego
  • 2 filety z halibuta
  • po 150g
  • 150 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • drobno posiekany
  • 6 filecików anchois
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • drobno posiekanej
  • sok z ½ cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlej oliwę do garnka i wrzuć 2 ząbki czosnku i nasiona kopru włoskiego. Delikatnie podgrzej i dodaj filety z halibuta. Olej nie powinien być za gorący. Ryba nie ma się smażyć, tylko delikatnie obgotować. Będzie gotowa po 6-7 minutach. Kiedy ryba będzie gotowa, wyjmij ją i obsusz na ręczniku papierowym. W międzyczasie, delikatnie stop masło na małej patelni i dodaj posiekany czosnek i anchois. Smaż na małym ogniu, stale mieszając, aż fileciki rozpuszczą się. Dodaj Natkę i sok z cytryny. Podawaj z brokułem ugotowanym na parze. Połóż rybę na wierzch i polej sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA