Irlandzkie puree ziemniaczane
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Australijskie Boże Narodzenie (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia irlandzka
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- umytych i ugotowanych w osolonej wodzie
- pęczek dymki
- umytej i drobno posiekanej
- 125 g masła
- 125 ml mleka
- sól i świeżo zmielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Odstaw ziemniaki do wystygnięcia, potem przepuść przez praskę. Zagotuj masło ze 100 ml mleka i posiekaną dymką. Wymieszaj z puree, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawaj gorące z porcją masła na wierzchu.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia irlandzka
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Si King
 Si King 
                         
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         Daria Ładocha
 Daria Ładocha Adam Liaw
 Adam Liaw 
                         
                         
                         
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                        