Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 wędzona pierś kurczaka
- 2 filiżanki posiekanej rukwi wodnej
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- posiekany koperek
- sok z połowy cytryny
- sól i pieprz
- masło
- 2 plastry sera
- majonez
- chleb pszenny
- chleb razowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić i wymieszać z rukwią, pietruszką oraz koperkiem. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz i łyżkę majonezu. Wymieszać.
Dwie kromki pszennego chleba i jedną razowego ułożyć na przemian rzędem na desce do krojenia. Jedną pszenną i razową kromkę posmarować przygotowaną mieszanką z kurczakiem. Na wierzchu położyć ser. Kromki ułożyć jedną na drugiej (razowa w środku). Pokroić wzdłuż tworząc długie, wąskie, piętrowe kanapki.
Dwie kromki pszennego chleba i jedną razowego ułożyć na przemian rzędem na desce do krojenia. Jedną pszenną i razową kromkę posmarować przygotowaną mieszanką z kurczakiem. Na wierzchu położyć ser. Kromki ułożyć jedną na drugiej (razowa w środku). Pokroić wzdłuż tworząc długie, wąskie, piętrowe kanapki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W