Szarmula
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Składniki:

  • 3 pęczki naci kolendry
  • 1 pęczek naci pietruszki
  • 4 ząbki czosnku
  • po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej w proszku
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • szafran

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksować dokładnie wszystkie składniki. Ilość oliwy czyni marynatę bardziej lub mniej płynną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA