Treściwa zupa z dorsza z fasolą, warzywami i polskim sosem pesto
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
 - Jakubiak w sezonie 3 (odc. 1)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania z ryb, Zupy
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia polska
 
Składniki:
- Wywar rybny 1,5 l:
 - 1 seler naciowy
 - 2 marchewki
 - 2 pory
 - 2 czerwone cebule pokrojone w ćwiartki i wylistkowane
 - 3 ząbki czosnku lekko rozgniecione
 - kilka ziaren pieprzu czarnego
 - kilka listków laurowych
 - 3 kulki ziela angielskiego
 - kawałek kopru włoskiego
 - 50 dag namoczonej fasoli czerwonej lub czarnej
 - 30 dag zbitego mięsa z dorsza pokrojonego w grubą kostkę
 - papryczka chili w proszku
 
Pesto:
- pęczek natki pietruszki
 - oliwa z oliwek
 - orzech laskowy
 - 2 ząbki czosnku
 - sok z połowy cytryny
 - sól
 - pieprz
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Selera, marchew, pora pokrój na jednakowej wielkość nie za duże kawałki. Cebulę pokrój w ćwiartki. Wszystkie warzywa przesmaż na oliwie po czym dodaj do nich pieprz, liść, ziele i koper – smaż jeszcze z 3 min. Do gara dolej bulion, wrzuć fasolę i gotuj aż będzie miękka. W tym czasie do blendera wrzuć wszystkie składniki pesto i zmiel na gęsty sos. Ugotowaną zupę dopraw chili, a na chwilę przed podaniem wrzuć pokrojone mięso. Podawaj polaną sosem pesto.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania z ryb
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W