Kuleczki mięsne w ziołach prowansalskich z sałatą mesclun

Kuleczki mięsne w ziołach prowansalskich z sałatą mesclun
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia śródziemnomorska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce wymieszaj mięso, czosnek i zioła prowansalskie, dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki o wielkości orzecha włoskiego i obtocz je w bułce tartej.
Podsmaż na oliwie kilka minut, często odwracając, by równomiernie się usmażyły. Na koniec dodaj rozmaryn i podsmaż jeszcze minutę, by oliwa przeszła smakiem rozmarynu.
Umyte pomidory pokrój w kostkę i wymieszaj z sałatą mesclun. Polej oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, dopraw do smaku i dodaj skórkę z cytryny. Podaj sałatę z kuleczkami i kieliszkiem zimnego białego wytrawnego wina.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA