Śródziemnomorska zapiekana fasola z fetą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zapiekanki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia śródziemnomorska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:1 łyżka oliwy
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
500 g passaty albo 2 puszki pomidorów + łyżka koncentratu pomidorowego
2 puszki opłukanej, odcedzonej fasoli
1 łyżka świeżego albo 1 łyżeczka suszonego oregano
sól do smaku
1-2 łyżki paneli albo brązowego cukru
1 łyżka musztardy dijońskiej
1 duża garść rukoli
1 filiżanka koziej fety
Przygotowanie:
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Kiedy zmiękną, dodać fasolę, passatę, musztardę, oregano i sól. Zagotować, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec, aż składniki będą miękkie.
Posypać pokruszoną fetą i zapiec, aż lekko się stopi. Podawać z rukolą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia śródziemnomorska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W