Kotlety z pieczonego łososia

Oceń przepis:
Przygotował:
Martyna Chomacka
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, obiad (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 600 g upieczonego łososia
- pęczek koperku
- 1 jajko
- łyżeczka musztardy Dijon
- 5-7 łyżek panko
- sól i pieprz
- ząbek czosnku
- mały kawałek świeżego imbiru
- zest i sok z połowy cytryny
- 1 podsmażona szalotka
- szczypta płatków chili
- klarowane masło do smażenia
Sałatka:
- sałata karbowana
- ogórek
- marchewka
- 3 łyżki kaparów
- sok z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- odrobina octu sherry
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki miodu
Do podania:
- łódeczka cytryny
- sos tatarski
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Upieczonego łososia rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekany koperek, musztardę, starty imbir i czosnek, szalotkę, chili, zest i sok z cytryny. Wyrabiamy kotlety i formujemy w średniej wielkości kulki, które następnie spłaszczamy.
Z tej ilości łososia wychodzi zazwyczaj 5-6 kotletów. Kotlety smażymy na złoto z obu stron na maśle klarowanym.
W dużej misce układamy umyte i porwane liscie sałaty. Ogórka i marchewkę kroimy we wstążki. Całość posypujemy kaparami, polewamy oliwą, octem, cytryną i odrobiną miodu. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie mieszamy.
Kotlety podajemy z sałatką, porcją sosu tatarskiego i łódeczką cytryny
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W