Kurczak z chili

Kurczak z chili
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 60)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ząbek czosnku rozgnieść z papryką, garam masalą, jedną papryczką chili, odrobiną soli i pieprzu. Dodać skórkę z cytryny, kolendrę, oliwę, oregano i koperek. Do tak przygotowanej marynaty włożyć pokrojonego w kostkę kurczaka. Odstawić na kilka godzin. Nadziać mięso na szpadki, a następnie upiec na grillu albo usmażyć na natłuszczonej patelni grillowej. 2 ząbki czosnku i jedno chili podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak i smażyć, aż liście opadną. Podawać z szaszłykami z kurczaka.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA