Marmurki orzechowo-kawowe

Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 10
Składniki:
- 1½ szklanki wyłuskanych orzechów laskowych lub innych
- 375 g białej czekolady
- 375 g doskonałej jakości
- gorzkiej czekolady
- 2 łyżeczki drobno zmielonej kawy
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Blachę lub płytką brytfannę o wymiarach 35x25 cm wyłóż pergaminem. Orzechy praż w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 12-15 min aż poczujesz ich przyjemny zapach. Wystudź, wyrzuć na ścierkę i wytrzyj suche łuski. Wysyp na blachę w dwóch rzędach. Włóż białą czekoladę do miski ustawionej nad garnkiem z wrzątkiem. Roztop. Tak samo roztop w drugiej misce gorzką czekoladę. Na, orzechy wyłożone na blasze wylej białą czekoladę. Do gorzkiej wsyp zmieloną kawę, wylej między rzędy orzechów. Nożem połącz oba rodzaje czekolady, aby powstał marmurkowy wzór. Wstaw do lodówki, aż się zetnie. Pokrój lub połam na porcje. Podawaj do kawy albo świeżych owoców.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W