Melanzane alla Parmigiana
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:
450 g oberżyny
185 g mozzarelli
95 g parmezanu
185 g sosu pomidorowego
30 g bazylii
30 g mąki
olej rzepakowy (do smażenia oberżyny)
sól i pieprz (do smaku)
oliwa z pierwszego tłoczenia
Przygotowanie:
Pokrój oberżynę w plastry o grubości 1 cm, posyp solą i zostaw na 1 godzinę. Opłucz i osusz. Obtocz w mące, smaż w oleju rozgrzanym do 175°C, aż będą złociste. W misce wymieszaj mozzarellę, parmezan i bazylię. Dopraw solą, pieprzem i oliwą, wymieszaj. W naczyniu żaroodpornym nałóż warstwę sosu, oberżyny i sera. Powtórz to dwukrotnie, aby uzyskać 3 warstwy każdego składnika. Piecz w 175°C przez 20 minut. Pozostaw na 5 minut i podawaj.
© 2012 Fabrizio Carro
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     Jola Słoma
 Jola Słoma 
                         
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         
                         
                         Laura Calder
 Laura Calder 
                         
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                         
                         
                         Matteo Brunetti
 Matteo Brunetti