Migdałowe chai latte

Migdałowe chai latte
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka

Składniki:

  • Migdałowe chai latte:
  • 900 ml wody
  • 300 g migdałów, namoczonych
  • niewielka ilość zapachu waniliowego
  • szczypta cynamonu
  • duża szczypta kardamonu
  • 3-4 daktyle
  • ziele angielskie
  • ½ łyżki syropu z agawy
  • szczypta soli
50-100 ml kawy espresso
Przybranie: pianki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj migdałowe chai latte. Namocz migdały w wodzie i odstaw na kilka godzin. Przełóż składniki do blendera i dokładnie zmiksuj.

Zaparz mocnej kawy. Dodaj latte migdałowe i przybierz piankami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA