Otwarte gołąbki

Otwarte gołąbki
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Gołąbki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 300 g kapusty pekińskiej
  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 100 g ryżu
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
sos:
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oleju
  • 2 puszki pomidorów
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka oregano

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ryż ugotować. Kapustę pekińską poszatkować i przez chwilę podsmażyć, żeby zmiękła. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, kapustą pekińską, jajkiem i 4-5 łyżkami bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na patelni na złoty kolor.

 Przygotować sos. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać pomidory z puszki i oregano, doprawić solą i pieprzem. Do sosu włożyć wcześniej usmażone gołąbki i poddusić na wolnym ogniu, przez około 10 minut.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA