Papilot z sandacza na ostro z ziołami
 
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 600 g fileta z sandacza
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki suszonej ostrej papryki
- 3 łyżki świeżego tymianku
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 2 cytryny
- 2 małe cukinie
- 2 czerwone papryki
- sól
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Paprykę nasmaruj olejem i upraż w piekarniku rozgrzanym do temperatury 240 st. C. Przełóż do miski i szczelnie przykryj folią, by się odparzyła skórka. 
Obierz papryki i pokrój w prostokąty. Cukinię pokrój w grube paski. Sól wymieszaj z ostrą papryką i tymiankiem. Cytryny pokrój w cząstki.
Sandacza podziel na porcje. Skórę posmaruj musztardą. Na środku papieru pergaminowego ułóż na przemiennie cukinie i paprykę i posól. Na tym połóż porcję ryby (skórą do góry), na rybę wysyp warstwę mieszanki paprykowej i obłóż cząstkami cytryny.
Zawiń papiloty i wstaw do rozgrzanego do temperatury 200 st. C piekarnika na 20 minut.
					Obierz papryki i pokrój w prostokąty. Cukinię pokrój w grube paski. Sól wymieszaj z ostrą papryką i tymiankiem. Cytryny pokrój w cząstki.
Sandacza podziel na porcje. Skórę posmaruj musztardą. Na środku papieru pergaminowego ułóż na przemiennie cukinie i paprykę i posól. Na tym połóż porcję ryby (skórą do góry), na rybę wysyp warstwę mieszanki paprykowej i obłóż cząstkami cytryny.
Zawiń papiloty i wstaw do rozgrzanego do temperatury 200 st. C piekarnika na 20 minut.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania z ryb
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Bartosz Lisek
 Bartosz Lisek 
  
                     
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         
                         
                         Malka Kafka
 Malka Kafka 
                         Ainsley Harriott
 Ainsley Harriott 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         Laura Calder
 Laura Calder 
                         Grzegorz  Łapanowski
 Grzegorz  Łapanowski 
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         Anna Olson
 Anna Olson 
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka