Pikantne buraczki

Pikantne buraczki
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 obrany
  • ugotowany burak
  • 60 ml oliwy
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 1 łyżeczka ziaren kminu
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu
  • 1/2 łyżeczki Ras el Hanout (niekonieczne)
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • pieprz czarny
  • garść świeżej
  • posiekanej kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój buraka w kostkę i wrzuć do miski. Polej oliwą. Delikatnie wsyp nasiona kolendry i kminu na suchą patelnię. Potrzymaj 30 – 60 sekund, aż uwolnią aromat. Przesyp je do moździerza i rozgnieć, ale nie na proszek. Dodaj pozostałe przyprawy i posyp nimi buraki. Przykryj i odstaw na kilka godzin. Przed podaniem udekoruj świeżą kolendrą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA