Kanapka z brioszki ze śledziem i jabłkiem

Kanapka z brioszki ze śledziem i jabłkiem
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2-4 matiasy, namoczone i osuszone jeżeli były mocno słone
  • 2 grube kromki brioszki
  • ½ słodkiego jabłka
  • ¼ cebuli
  • olej lniany
  • 1-2 łyżki musztardy francuskiej
  • świeży koperek

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Brioszki podsmaż na suchej patelni na złoty kolor. Śledzie pokrój w duże kawałki, a jabłka i cebulę w plasterki.

Obie kromki brioszki posmaruj cienko musztardą, na jednej ułóż plasterki jabłka i cebuli, kawałki śledzia, skrop porządnie olejem lnianym i posyp listkami koperku. Przykryj drugą kromką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA