Gofry z szynką i serem

Gofry z szynką i serem
Oceń przepis:
146 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 4 jaja
  • ok. 2 szklanek mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 szklanki mleka
  • ok. 1 szklanki startego żółtego zera
  • ¼ szklanki kukurydzy konserwowej
  • 5 plastrów szynki
  • szczypiorek
  • ¼ czerwonej papryki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żółtka oddzielamy od białek, paprykę, szynkę i szczypiorek kroimy w drobną kostkę. Żółtka miksujemy z mlekiem, mąką i proszkiem do pieczenia, a białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie mieszamy z dodatkami, a na koniec delikatnie łączymy z ubitymi białkami.

Gofrownicę rozgrzewamy porządnie i nalewając chochlą porcje ciasta pieczemy ok. 4-5 minut, aż będą pięknie rumiane.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA