Ziemniaczane baloniki
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Przygotowanie:
Ziemniaki w łupinach umyj dokładnie, przekrój wzdłuż na połówki, posól równomiernie i ułóż na papierze do pieczenia.
Piecz w temperaturze 180º C około 30-40 minut, aż się "wybrzuszą" i zarumienią.
Tak przygotowane ziemniaki dzieci uwielbiają „saute”, ale warto je podać z porcją warzyw na zimno lub ciepło, czy też z bigosem z kapusty.
Piecz w temperaturze 180º C około 30-40 minut, aż się "wybrzuszą" i zarumienią.
Tak przygotowane ziemniaki dzieci uwielbiają „saute”, ale warto je podać z porcją warzyw na zimno lub ciepło, czy też z bigosem z kapusty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W