Rumpuć
Oceń przepis:
94 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do dużego garnka wlej wodę. Dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę, sól, liść laurowy i ziele angielskie.
Na maśle lub oleju przesmaż pokrojoną w kostkę karkówkę, boczek wędzony i cebulę. Dodaj do wywaru.
Następnie dodaj warzywa: poszatkowaną białą kapustę, rozdrobnioną kapustę kiszoną, pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Na koniec dolej przecier pomidorowy i dodaj pokrojone kawałki kwaśnego jabłka. Zupę przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA