Ryba z panch phoron
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- kuchnia bangladeska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 łyżeczka prażonego kminu
- 1 łyżeczka prażonej kozieradki
- 1 łyżeczka prażonego kopru włoskiego
- 1 łyżeczka prażonej gorczycy
- 1 łyżeczka prażonej czarnuszki
- 1 łyżeczka prażonego sezamu
- 2 łyżki mąki z brązowego ryżu (opcjonalnie)
- 2 filety z piotrosza albo innej białej ryby
- 1 łyżka oliwy albo oleju z otrębów ryżowych
- natka kolendry i limetka do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przyprawy zemleć w młynku albo rozdrobnić w moździerzu. Wymieszać z mąką.
Rybę pokroić na 3-centymetrowe kawałki, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Panierować rybę w mące z przyprawami i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Nadmiar oleju odsączyć papierowym ręcznikiem.
Podawać z natką kolendry i kawałkami limetki.
Rybę pokroić na 3-centymetrowe kawałki, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Panierować rybę w mące z przyprawami i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Nadmiar oleju odsączyć papierowym ręcznikiem.
Podawać z natką kolendry i kawałkami limetki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
kuchnia bangladeska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W