Okoń morski w warzywach

Okoń w morskich warzywach
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Po-smak Turcji (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia turecka

Składniki:

  • filet z dużego okonia morskiego (lub innej świeżej morskiej ryby)
  • kilka różnokolorowych papryk
  • czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 soczystych pomidorów
  • skórka cytrynowa
  • 3 liście laurowe
  • kmin
  • suszone płatki chilli
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Dodać posiekane cebule i czosnek, liście laurowe, ziarna kminu. Dusić ok. 15 minut. Rybę oprószyć solą i pieprzem i ułożyć na patelni obok warzyw (skórą do dołu). Dusić pod przykryciem kolejne 15 minut. Podawać z sałatką ze świeżej rukoli.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA