Pomidory konserwowe
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Włożyć całe pomidory do słoika z kilkoma gałązkami tymianku, dwoma listkami laurowymi i plasterkiem czosnku. Zakręcić słoik. Ustawić go na podkładce w głębokim naczyniu i zalać wodą. Obciążyć, żeby nie pływał. Gotować na wolnym ogniu przez półtorej godziny, aż pomidory stracą kształt. Pozostawić słoik do wystygnięcia w wodzie, żeby się szczelnie domknął.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Piotr Kucharski
 Piotr Kucharski 
                         Jola Słoma
 Jola Słoma 
                         Laura Calder
 Laura Calder 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                         
                         
                         
                         
                         Katia Roman-Trzaska
 Katia Roman-Trzaska 
                         
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                        