Rillettes z łososia z chrzanem

Rillettes z łososia z chrzanem
Oceń przepis:
ocen Średnia ocena: 0
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • filet z surowego łososia o wadze 300 g
  • 300 g łososia wędzonego na ciepło
  • 2 łyżki kaparów
  • duża garść posiekanego koperku
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 50 ml świeżo tartego chrzanu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 czerwona cebula
  • chrupkie pieczywo – do podania
  • kwiaty gorczycy łąkowej – do przybrania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Surowego łososia delikatnie obgotować w lekko osolonej wodzie. Zostawić do wystygnięcia, przełożyć do miski, podzielić na płatki. Dodać rozdrobnionego wędzonego łososia, kapary i koperek, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać jogurt z chrzanem i musztardą.
Podawać rillettes na chrupkim pieczywie, z łyżką jogurtu, krążkami czerwonej cebuli i kwiatami gorczycy na wierzchu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA