Rosół
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Kurę dokładnie umyć pod bieżącą, zimną wodą. Włożyć ją do garnka i zalać dwoma litrami czystej wody. Dorzucić wszystkie przyprawy, włącznie z solą, i gotować aż wywar zawrze. Odszumować. Dodać wszystkie warzywa. Gotować pod półprzykryciem kolejne 40 minut. Jeśli rosół wyparuje dolać wody. Rosół można zamrozić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA