Sałatka z arbuza i fety

Sałatka z arbuza i fety
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 750 ml arbuza pokrojonego w 2,5 cm kostkę
  • 250 ml fety
  • odcedzonej i pokrojonej w 1 cm kostkę
  • ½ ogórka wężowego
  • obranego
  • bez nasion
  • pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 75 ml prażonych
  • solonych nasion słonecznika
  • 1 łyżka stołowa oliwy
  • 2 łyżki stołowe octu z cydru
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

W misce wymieszaj wszystkie składniki, posyp solą i pieprzem. Podawaj jako przystawkę w ładnych, wysokich kieliszkach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA