Sałatka z białej kapusty z serem feta i czarnuszką

Sałatka z białej kapusty z serem feta i czarnuszką
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 4 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia bałkańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Posiekaj kapustę na cieniutkie plastry.
Paprykę pokrój na podłużne cienkie paski.
Ogórka obierz ze skórki i pokrój na półtalarki. Wymieszaj te składniki ze sobą.
Dodaj czarne oliwki, czarnuszkę, natkę pietruszki, oliwę i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem (uwaga: feta i owczy ser są często bardzo słone, także użyj soli z umiarem).
Ułóż porcje na talerzu, dodaj starty ser owczy oraz plastry fety.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA