Fasolka po kucharsku

Fasolka po kucharsku
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Gulasze
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 cebula, pokrojona w piórka
  • 4 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • oliwa z oliwek
  • 30 g nduji (ostra, włoska kiełbasa)
  • 2 pomidory malinowe, pokrojone w kostkę
  • 500 g namoczonej przez noc białej fasoli
  • sól i pieprz
  • majeranek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć na noc, ugotować do miękkości.

Cebulę czosnek i paprykę podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać pokrojoną nduję i przez chwilę podsmażyć. Dodać pomidory i podsmażyć wszystko razem, żeby się lekko zredukowało. Dodać fasolę. Gotować kilkanaście minut. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.

 

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA