Rostbef
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Marynata

  • 1/2 szklanki oliwy
  • 3 - 4 pokrojone w plasterki ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu worcestershire
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • łyżeczka kruszonego pieprzu
  • łyżeczka cukru
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 3 gałązki tymianku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszać i zanurzyć w niej oczyszczone mięso. Po dwóch lub więcej godzinach marynowania wyjąć i lekko oprószyć mąką. Obsmażyć na oleju z każdej strony na rumiano. Ułożyć na kratce do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piec krótko, ok. 30 minut. Wyjąć i odstawić, by soki wewnątrz pieczeni rozeszły się równomiernie. Podawać na ciepło lub pokrojony w cienkie plasterki na zimno.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA