Sałatka z fasolki szparagowej
Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
 - Nowe imperium kulinarne (odc.10)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Sałatki, sałaty i surówki
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia japońska
 - Ilość osób:
 - 4
 
Składniki:
- 200 g zielonej fasolki szparagowej
 - 50 g nasion czarnego sezamu
 - 1 łyżka cukru
 - 2 łyżeczki mirin
 - 1 łyżka sosu sojowego
 - 2 łyżeczki octu ryżowego
 - sól
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Fasolkę umyć i odciąć końce. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 3-4 minuty (ew. dłużej; fasolka powinna być ugotowana, ale lekko chrupiąca). Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć, osuszyć i ostudzić. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni, przestudzić, wrzucić do moździerza i lekko rozgnieść. Dodać cukier, mirin, sos sojowy i ocet i mieszać, aż powstanie gładka pasta. Wymieszać fasolkę z sosem i podawać.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W