Ceviche z łososia z sałatką z komosy ryżowej i szpinaku

Ceviche z łososia
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Ceviche: pokrój filety w kosteczkę ok. 0,5 cm i przełóż do miski. Zetrzyj skórkę z jednej limonki i wyciśnij sok z dwóch limonek. Dodaj pokrojoną papryczkę, szalotkę oraz kilka gałązek kolendry. Dopraw solą i wymieszaj. Wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
Sałatka: ugotuj komosę wg instrukcji podanej na opakowaniu. Po ugotowaniu
opłucz zimną wodą, odsącz i przełóż do miski.
Dodaj umyte i wysuszone liście szpinaku, mango pokrojone w kosteczkę i fileciki z grejpfruta. Wyciśnij sok z reszty grejpfruta do miski i wlej 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj delikatnie.
Przełóż sałatkę na talerz. Dodaj pokruszoną fetę i udekoruj listkami kolendry. Serwuj z ceviche.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA